Crappy new year

Den som känner mig kanske vet vad jag tycker om nyårsaftnar. Mmm, just det... inge vidare asså.

Så i år provar jag en ny metod. Jag har bestämt mig för att vara hemma hos Mamma och Pappa. Funkade alltid fram tills dess att jag blev sådär halvt lagom stor, och trodde att nyårsafton=festernas dunderfest, så varför inte? Är väl värt ett försök åtminstone.

Jag tänker göra det bästa av alltsammans, och fira in det nya året tillsammans med mina medelålders vänner + lillasyster (som tycker om nyår som jag) och fundera på om 2009 kan bli ännu ett "Det bästa året i mitt liv"!


Nysägningar

Vaddå dålig humor!? Detta är KUL=) 
   

Medans vissa moffar i sig muffins käkar vissa andra muffis. Och när man ser en kille sitta och äta grape kan man missta sig... för det kan lika gärna vara en gräp.
En del vet inte ens att det är Jude som är snyggast på denna jord, nej, de tror att det är Jadd. Jadd med det lurviga håret, det rulviga krullet.

Liiite elakt att skratta åt folks talsvårigheter. Men ärligt talat, vad är det som gör dessa påhittsord så mycket lättare att säga?
tarrik asiett cyklen cirklen stegel lasajn


Juldag=Kuldag

Det är svårt att säga just vad som gör att vissa gånger är så fruktansvärt roliga. Och ofta minns man inte ens riktigt vad som hände, men det spelar ingen roll, för man vet att man var så glad och att det var så bra, och det räcker!

Igår var en sån gång.  Och just igår vet jag varför. Varför? Därför: att det var jul och det var kul och sällskapet var sjuukt bra och musiken var kul och massa kända människor var där och när vi dansat  två och en halv timme kunde vi fortsatt lika länge till och folk var givmilda, knäppa och fullkomligt galna och... jaa, man hade sån där bubblande vild glädje i sig!


Julmagi

Högre makter från ovan måste varit inblandade denna julafton.

Först höll det på att gå riktigt snett för Ellen och skinkmackan. Men... lilla Elllen hade som väl var änglavakt;)

Sen inträffade ett mirakel! Som om det allra sista av snön sparats för att på julaftons morgon strös ut över världen så att vi alla skulle få en vit jul.

I believe in christmas magic!

Från mig till er alla

Det strålar en stjärna förunderligt blid,
i öster på himlen hon står.
Hon lyst över världenes oro och strid
i nära två tusende år.
När dagen blir mörk och när snön faller vit,
då skrider hon närmre, då kommer hon hit,
och då vet man, att snart är det jul.

Ty julen är härlig för stora och små,
är glädje och ljuvaste frid,
är klappar och julgran och ringdans också,
är lycka, oändligen blid,
är ljus- allas ögon då stråla som bäst
och stjärnorna tindra som mest
och där ljuset är- där är det jul.

DET
 är ta mej sjutton den bästa!


Väsbyholmsvägen 33A

Here I come!


<3

Och vi är inte ensamma!

Antal timmar i grupprum 213: 12
Antal timmar effektiv pluggtid: 10
Antal timmar i dagsljus: 0.05
Antal matlådor: 2
Antal lösta matriser: ∞ många!

Och detta gäller inte bara denna dagen. O nej!
Men så här dags imorgon, för exakt 13 minuter sen, är det slut med det!
DÅ ska vi fira!

Tänka sig att det har gått ett helt halvår. Om jag berättade det för mig själv skulle jag aldrig tro mig. Det var ju inte länge sen...


Det här var början på en ny (underbar) tid!

Haj på ord

Kemi sluuuut!!!

Men detta inlägg kommer varken handla om tentor eller jul. (Sensation!) Nej, det kommer nämligen handla om min lillasyster.

På p3 häromdagen skulle man ringa in och berätta vad man var stolt över. Och så här i bloggsammanhang måste jag säga att jag är mest stolt över henne, lillasystern. Ringa femton år och tusan så bra på att skriva. Lite frustrerande är det allt, att lilla Ellen är bättre än mig. Men det kan hon väl få ha som motkompensation för hur jobbigt det måste vara att ha två storasystrar som alltid har gaddat ihop sig mot en.

Så kom jag att tänka på att kanske har jag ändå en del i hennes talang. Vårat "leka skola" i tidig ålder kanske gav resultat i alla fall. För när Ellen var i 5-årsåldern var just "leka skola" våran favvo-lek. Trodde Ellen i alla fall. Mitt hemliga mål var att hon skulle bli bäst i klassen. Innan hon ens börjat skolan. Att tillhöra eliten är viktigt... (Usch vilken storasyster!) Men som sagt, jag tror att det var skolan i lekrummet som gjorde susen ;)


Lillasyster kanin

Den optimala uppladdningen?

Efter kontinuerligt, hektiskt pluggande i ett antal dagar i streck behöver man så här kvällen innan tenta rensa ur hjärnan lite och varva ner hjärtfrekvensen, för att kunna ladda om på nytt imorgon när det gäller. Vad kan väl då vara bättre än att ägna en timma eller två åt ytliga, rika och makalöst snygga amerikanska ungdomar på film?Säga vad man vill om innehållets "kvalité", men underhållande är det. I allra högsta grad!


Elva nätter före jul


Jag är nöjd. Fick till slut min årliga dos av luciatåg trots allt. Och tant Tove tycker tärnonrna, deras sång och hela julstämningen är så vackert att hon fäller en tår. Tur att det finns de som förstår tant Tove. Och att man får gråta. Jodå, det är det ingen tvekan om. Eller hur Emma &Ylva!?

Visst är det okej att plugga "oavbrutet" nån helg då och då. Om det finns bjällerklang att lyssna på, saffransbröd att smaska på, och de bästaste kompisar man kan få=) De gamla goda och de lyckligen nyfunna!
The quest for insight

i ett litet grupprum
med stängd dörr
och ingenting att titta på
förutom boken 'Chemical principles'


Där kan man sitta medans solen går upp, förflyttar sig över himlavalvet i världen utanför, och sedan går ner igen.
I närmare 13 timmar kan man sitta där.
Och efter det är man väl värd både Gossip Girl och pepparkaka!

Om 6 dagar, 22 timmar och 33 minuter...

Korvens tid är kommen

Enda sen jag flyttade in i Augusti har det legat ett paket korv längst in i min frys. Korv, tänkte jag, det är riktig student-föda. Det behöver jag! Men inte har jag velat äta den där korven när det finns så mycket annat gott...

Idag gick jag och grävde fram det där isiga lilla paketet. Tenta-period sägar jag bara! Det är det de snackar om när de säger att studenter äter nudlar och korv.

Tenta-period: idag stekte jag korv för 5 dagar framåt och igår åt jag gröt till frukost, lunch och middag (finns även det i praktisk korv-form). Hoppas man står ut. Det går nog, om man väger upp med glögg:)

I like to...

Inte tänker jag ha dåligt samvete inte! Det skulle varken få mig att må bättre, eller att kunna grundläggande kemi bättre. Jag ska bara vara glad över helgen, som har varit mycket bättre än entalpiförändringar och orbitaler.Så här i december är det alldeles utomordentligt bra, att ha två alldeles speciella personer hos sig, som har alldeles samma intressen som en själv, inte minst den här tiden på året! (oj... nu börjar jag tvivla på om det verkligen finns ett ord som heter alldeles, det låter ju dunderkorkat) Hur som helst.... Vad har då Goaty, Wheely och Corny haft för sig?Dansat i pepparkaksdeg?
Varit fejk-studenter?
Tittat på samma film tre gånger?
Ätit chokladbollar i mängder?
Skapat sin egen sangria?
Besökt ca 40 studenters hem inom loppet av en halvtimme?
Dansat med a guy named Max?
Tänt det andra ljuset?
Legat i en flygande säng och tittat på stjärnfall och snöfall?

O ja! Om vi har! Och så julat så in i hellskotta förstås=)


Sötaste Mamma


Varje morgon ligger det en ny överraskning i julstrumpan. Det ser jul-ängeln till! (Fast jag anar att Mamma har ett finger med i spelet). Så bor man en vacker dag inte hemma längre under advent. Men varje morgon här i Uppsala ligger det nytt godis i min nya julstrumpa. Det ser jul-snögubben till!

Fast jag får ändå inte riktigt ihop det... ;)Anti-Monica-varning

Jag ska bekänna en sak:
Jag har inte en endaste gång sedan jag flyttade hit dammsugit mitt rum! :O
Nej, det har jag inte... 
För jag hatar dammsugare!
Och har därför beslutat att låta bli att skaffa mig en sådan.
Så det så!
För varför skulle jag?
Människor har väl i alla tider klarat sig med en gammal hederlig sopkvast!?
Nu är mitt rum i alla fall "rent" och redo för fin-främmat=)

Nåväl, alla hatar jag nog inte ändå.

Less på att ta sats

Dagens insikt: "Det handlar om satser".

Hade vi gjort hälften så många satser med bulldeg, som vi har gjort med linjär algebra, så skulle vi bergis ha bullar så att det räckte till hela klassen... i ett helt år!

RSS 2.0