Våga vara rädd

Ett skratt förlänger livet
Det vet väl alla! Men...
En rysning förlänger livet
... det också. Inte lika känt kanske. 

Hörde på radio här om dagen en professor som menade att människan behöver vara rädda likaväl som att skratta. Så att man håller sig pigg och alert liksom. 

Och det där är något jag tror på! Ibland, tex just nu, går man omkring och är rädd mest hela tiden. Alltså inte rädd för någonting uppenbart läskigt. Utan snarare för nya saker man aldrig varit med om, förändringar, sånt man aldrig gjort... Det är läskigt och man blir nervös. Då känner man att man lever. Och det är bra!

Bryggan

Man blir nog ganska fast vid det man växt upp med. Det ska vara som man är van vid. Lite kräsen och kinkig med vissa saker kan man nog säga. Som vart man ska bada på sommaren tex... 

Jag och Maja tänkte att det skulle vara roligt att åka någon annanstans och bada idag. For till Sundbyholm, som förvisso inte var så pjåkigt. Men efter en dryg timma var vi hemma på bryggan igen. Är visst bara bryggan som gäller om det ska vara så där riktigt skönt.

Mitt sommarparadis


Försvinn aldrig mer!En liten bedjan. Till sommaren. Jag älskar den och vill aldrig mer att vintern ska komma. På sommaren är det så betydligt mycket lättare att vara människa.

Högtryck. Mitt absoluta favorit-tryck. Har dock missat rätt mycket när jag jobbat hela veckan. Men det gjorde inte så mycket, var faktiskt på ett sätt skönt att jobba. Hur som helst är jag ledig nu och tänker njuta till max.

Kärlek

Så var det det där med platser och sånt...

Jag erkänner. Det är inte ens svårt att erkänna eftersom det är så uppenbart. Jag är verkligen sämst på att hitta, vet knappt vad geografi betyder, och har ett fullkomligt oexisterande lokalsinne.

Detta låter mig mina kompisar ofta bli påmind om till på köpet. Det kan ibland vara ett himla tjat. Men... jag är minnsann inte ensam! Man kanske ska akta sig för vad man säger :P

t- Jag var nere vid sjön igår. Vattnet var jättevarmt!
s- Sjön, vaddå sjön?
t- Ja, jag bor ju vid sjön som du kanske vet...
s- Aha... Mälaren!? Men är inte det havet?


Jaja, man kan ju inte vara duktig på allt ;) Men det spelar ingen roll, ni är i alla fall bäst!

Fastna inte

Allihopa, kom alltid ihåg en sak. Det är inte jobbigt att göra saker. Att träffa sina vänner och hitta på trevliga saker har man alltid tillräckligt med ork till. I 99% av fallen, I promise! Visst kan man känna sig trött ,sliten, inte på humör eller vad tusan som helst. Men det blir inte bättre av att ligga hemma och dega.

Man ska alltid göra något istället för att inte göra något.

Nu hoppas jag att jag vet vad det är jag säger...


Önskar att någon...

Och jag har ledsnat på att vänta
Ärligt talat jag är trött

B-sidor

Om att se och inse

Det är en skön känsla när saker och ting klarnar. Som en liten uppenbarelse tänker jag.

I lördags körde vi förbi en sightseeing-båt. Alltså en Sight Seeing båt. Underligt att det inte slagit mig förr. Det handlar ju om att se! Så logiskt! =)

Det är en sådan där sak som får en att verka korkad. Men jag är egentligen inte mer korkad än någon annan. Vistas kanske lite för mycket i min egen värld. Behöver bara få lite mer harmoni i min överarbetande hjärna. Och behöver börja plugga igen. Då ska jag nog smarta på mig, ska ni se!

Några enkla frågor

Kan men explodera?
Jo. Människor som blivit sprängda i tusen miljoner bitar har man ju hört talas om.
Men kan man implodera?
Jag hoppas inte det. Tror att jag i så fall ligger i riskzonen.

Någon som har ett bra system för att hålla ordning och kontroll? Låt mig då få veta!

Homo sapiens no 1

Om man är stressad, irriterad, förvirrad eller om hela ens liv är ett kaos utan logik finns det bara en medicin som biter på mig. Den är receptfri och kan enkelt laddas ner på internet eller nyttjas via youtube. Justin Timberlake heter den.

Den mannen har allt jag begär. Släpp honom lös, låt honom dansa och sjunga så försvinner alla bekymmer på ett killevipp. Värsta mirakelkuren!


Kärlek vs. hatkärlek

Staden där vi växte upp. En tom stad. Ödslig. Spökstad. Ambitionen att komma härifrån är nog lika vanlig som förståelig. Aldrig stanna. Ja, det skulle vara med undantag från igår då i så fall.

Jag skulle vilja påstå att ingenting saknades. Finaste sommarkväll, folk i mängder, två minst sagt underbara band och en känsla av att faktiskt ha någonting speciellt som inte andra har.

Tomhet utbytt till trånghet. Tusentals händer i luften på Strömsholman. Klockan 12 på natten och det kryllar av folk på gatorna. Eskilstunaborna är vakna och ute. Utanför Raw en "lååång" slingrande kö. Första tanken vi den synen: Yes kö! Det kommer vara fullt. Och fullt var det:)


Tillbaka till hjärnkontoret

Efter en månads ledighet har jag nu klarat av första delen av mitt sommarjobb. Två dagar var det närmare bestämt. Och nu är jag ledig igen. Har inget alls emot att vara ledig, inga problem med rastlöshet här inte. Men det finns fördelar med att jobba också.
1: Man vet vad man ska göra. Man gör det. Och det finns ingen tid över till komplicerade och störande tankar.
2: Man tjänar pengar så man kan åka på semester, till Spanien t.ex. Och det är ju kul!

Men jag skulle mer än gärna ta en lite längre semester från min egen hjärna. Den tar kol på mig!


Måste bakaJag har fått dille på att baka.

Det hela började med att jag började följa TV4:as "Leila bakar". Leila (som förövrigt är en ganka halvtaskig programledare men som bakar de mest underbara bakverk) inspirerade mig och sen var jag fast! När jag sen på min födelsedag fick henes bakbok i present var det kört.

Till att börja med blev det mest lättare småkakor men sen vill man ju avancera. För tillfället är jag helt inne på Amerikanska cup cakes med olika smak, frosting och dekoration.

På 2 veckor har jag bl.a. tagit slut på 2 liter florsocker, 1/2 kilo smör och 1 liter strösocker till mina ljuvliga små muffins.  Tror Mamma är lite irriterad över den plötsliga och överdrivna åtgången av ingridienser, men när hon väl smakar på resultatet verkar hon ganska nöjd trots allt.

Och jag måste erkänna att de blir ganska goda. Vilket får de att ta slut. Och då blir jag glad.  För då får jag baka nya :D

Tutti Frutti

Hur är det man brukar säga? "Frukter det är vi allihopa, allihopa, allihopa"? Nja, kanske inte riktigt. Men det är faktiskt sant. Du kanske inte kände till det, men förutom att vara människa är du även en frukt. Kanske är du ett hårt och surt men ändå mycket populärt äpple, ett skört, sött och ömtåligt smultron eller en annanas med vass och taggig utsida men överraskande söt insida? Tänk till! Kan vara bra att veta. /Bananen

RSS 2.0