Klättra högre!!

Varför har vi klättrat upp högst upp?
image178
Jo, för det är där vi trivs bäst;)

Bortlängtan

image175image176image177

Det är inte bra att åka bort till, sak vi t.ex. säga Stockholm. Dåligt är det för att man bara har kul hela tiden och leker med sina kära vänner dagarna långa. Vad är det som är så farligt med det då? undrar ni säkert. Jo det ska jag säga er, att det är för att det är så trååkigt att komma hem. Jag vill egentligen inte klaga på Eskilstuna, men det ÄR ju så litet. Och här finns till på köpet mitt jobb:(  Men snart blir jag fri som en fågel och kan flyga vart som helst jag vill. Kanske flyger jag till Stockholm. Eller Tyskland. Eller Grekland. Vi får väl se:)


En minst sagt lyckad kombination

image173image174

Jippie! Jag har fått en alldeles egen gitarr. KAN du spela gitarr? frågar alla. Vad svarar man på det? Inte tycker jag att kunna ta några ackord är att kunna spela. Fast undrar som flundran var gränsen egentligen går. Nu ska jag i alla fall spela som bara den.

Håkan Hellström och Kent. Jag upptäckte att nästan alla låtar jag spelar (försöker spela) är gjorda av dessa herrar. Detta visar antagligen på att jag 1: verkligen diggar dem, och 2: borde leta lite bättre efter något annat att öva på också:)

Men som sagt, jag är ett fan av både Kentan och Håkan-Kråkan, så ni kan ju gissa vad jag tycker om deras gemensamma konsert på Strömsholmen i sommar. LOVELY!

Tuta och kör

image172Jag som trodde att jag redan fick göra ALLT. Men se där, nu får jag ju äntligen ta busskörkort också! Och visst har jag hunnit med att beta av nästan hela listan, men än finns det några punkter kvar att se fram emot. Eller nåväl, se fram emot kanske är att ta i :P


  7 år: Se vissa filmer.
11 år: Se vissa filmer.
15 år: Straffmyndig (dvs. kunna dömas i domstol till till exempel fängelse) 
           Köra moped.
           Se alla filmer (förutom erotiska filmer).
           Ha sex (med andra personer som är över 15 år).
16 år: Rösta i kyrkoval.
           Övningsköra bil.
           Motorredskap klass II-körkort
           Traktorkort och lätt motorcykelkörkort.
18 år: Köpa folköl i butik och dricka alkohol på restauranger.
           Köpa tobaksvaror.
           Myndighetsålder.
           Rösta i politiska val och nationella folkomröstningar.
           Lägsta åldergräns porrbranschen själv har satt för sina kunder.
           Ta körkort för bil, och tung motorcykel
20 år: Köpa alkohol på Systembolaget.
           Lägsta ålder för att få söka till Polishögskolan.
21 år: Ta busskörkort.
25 år: Få sterilisera sig på sjukhus
           Få adoptera
65 år: Få ut ålderspension


En ovanlig dag på jobbet

Så skönt att upptäcka att det faktiskt finns McDonald's-gäster som har fattat att de som jobbar där bara är vanliga människor. För nej, vi kan varken trolla bort köer eller fram hamburgare. Tro det eller ej. Ingen människa är perfekt eller utför sitt jobb perfekt.

Det är ju absolut inte bra att glömma bort att ge ut den mat som man har sålt och som någon väntar på. Men tyvärr, det händer. Idag hände det, men damen som satt med kurrande mage och väntade blev inte alls arg. Hon stog och visade sig istället så att jag inte skulle behöva  riskera att glömma igen. Efteråt kom hon fram och sa att det där inte var någonting jag skulle gå och tänka på, och att det bara är mänskligt att glömma.

Några få ord från en vänlig främling och man känner sig som en så mycket bättre och mer värld människa.

I'll be there for you

image170

På samma sätt som jag konsumerar mörk choklad konsumerar jag Vänner-avsnitt. Det är någonting man unnar sig en liten bit av efter maten. Bara när man verkligen känner sig värd det, eller absolut måste muntras upp, kan det bli 2, 3 ja till och med 4 avsnitt i rad. På så vis har det tagit några månader att komma igenom hela boxen. Men nu är alla avsnitt genom-tittade, vilket inte gör något då det bara är att börja om på nytt igen!

Jag blir lite avundsjuk på de lyckostarna. Ett sånt där komis-gäng borde alla ha! Jag menar absolut inte att jag vill byta ut mina vänner mot Joey, Phoebe, Rachel och co. Det är bara det att det finns ett litet fel med mina vänner; de är så sällan där jag är. I min värld, där det är jag som bestämmer, bor vi allihopa i samma hus och kan leka varje dag.

Vad är väl en bal på slottet

Om jag nu skulle ångra mig så skulle det i vilket fall som helst inte göra någon skillnad. Det är liksom lite för sent. Sisådär en två år försent. Dessutom ångrar jag mig inte alls. Studentbalen är ett lustigt påhitt. För allt är ju bara en lek. En fånig lek till på köpet.

Är det inte ganska tillgjort alltihop? Att klä upp sig så otroligt seriöst bara för sakens skull, och sedan att vänner, familj och främlingar står där bara för att glo på en själv och resten av "festfolket". (Fast  just det där är inte jag den som ska säga något om,  jag som själv hängde utanför slottet både i år och förra året).

Men så är det det där med att det inte räcker med att bara vara fin. Nej, man ska vara alldeles, alldeles underbar. Sminkning, håruppsättning och inte minst klänning... plus bil att komma i och naturligtvis själva balen. Inte lite krav man har att ha kul en så påkostad kväll.

Men, eftersom jag inte var på balen har jag ju ingen aning. Visst är det säkert jätteroligt för de som går. Jag tror bara inte att jag skulle känna mig tillräckligt bekväm för att verkligen ha kul.
image169
Men nu ska jag inte lura varken mig själv eller någon annan. Det är klart att jag också vill ha på mig en såndär klänning någon dag. Det är väl ändå varje flickas dröm...

Fokusera!

När allt annat är ett enda stort virrvarr av frågetecken, oklarheter och undringar; fokusera! Ta till vara på tillfället att få kämpa för något man verkligen vet att man vill ha. Kämpa, jobba, fokusera!

image167image168
Åtminstone en sak är jag stensäker på.


Snurrigt värre

Tycker hjärnor om att plåga sina människor? Det verkar onekligen så. Inte nog med att man lider av beslutsångest. För när man väl har vänt ut och in på sig själv för att kunna fatta något beslut överhuvudtaget så fortsätter man plåga sig själv genom att gå omkring och undra om man gjorde rätt. Skulle det vara så mycket begärt att få styra över sina egna tankar? Va? Va?

Detta var dessutom bara en av miljoner störande tankar som okontrollerat lever sitt eget liv där inne i bollen. Det finns såna som är jobbiga på ett helt annat sätt. Som liksom tar över all verksamhet. Som en idé, eller möjlighet. Som man faktiskt kan göra någonting åt. Men det var ju just det...

Världens bästa helg

Det sa ialla fall Amanda och passade därför på att fylla år både fredag och lördag. Smart drag, för jag håller med om att det inte var många fel på helgen som nu tyvärr snart är slut. Fast åh nej, tänk om jag har gjort ett misstag. Det är ju jätte-härligt i Stockholm ju! Tänk om jag vill bo där. Okej, tilläggas bör att det var folkfest och sommar vilket inte direkt gör stämningen sämre. Men ändå...
image162
Efter en trevlig fredagkväll kom en ännu trevligare lördag innehållande pizza-picknick på Gärdet, folkvimmel, musikdunk och inte minst mys i Humlegården. Alla dessa trevligheter skedde dessutom i strålande sol. Såna dagar säger man inte nejtack till direkt.


Jag blir så trött

Varför kan man inte alltid få vara glad? Eller varför kan man inte nån endaste gång få vara glad rakt igenom i alla fall? Att försöka är uppenbarligen inte tillräckligt, för det går inte. Den känslan som jag är ute efter tror jag att jag har upplevt en gång och endast den gången. Uppe på ett tak, i ett annat land, då det inte fanns några bekymmer i hela världen... livet var utan någon anledning bara så underbart och lätt.

Ledigt är bäst

OBS! Detta inlägg är helt innehållslöst på intressanta funderingar, smarta tankar och berättelser från livet. Det är endast fyllt med bilder från en vår-dag. En skön sådan.
image155image156image159image158image157image160

RSS 2.0