A Duracellkanin...

... that's energy in Swedish

Att något som inte finns på riktigt kan vara så uppenbart märkbart är rätt lustigt tycker jag. Idag har vi fått lära oss följande om energi: att det inte är annat än ett påhitt, att det inte går att förstå och att mängden alltid är konstant (vilket är konstigt då det inte ens finns på riktigt(?)) 


Men jag vill ändå påstå att jag vet en hel del om energi. Bland annat detta:
- Jag gör ofta av med alldeles för mycket energi på att göra mina anteckningar fina, istället för att lyssna på föreläsaren som exempelvis försöker förklara vad energi är.
- Det krävs mycket mer energi för att komma sig för med något när det är mörkt ute (bu för vintertid!).
- Även om man sitter blick stilla kan ALL energi rinna ur en (långa föreläsningar i linjär algebra kan göra en alldeles anfådd).

Nej vet ni vad, nu ska jag iväg och ta slut på (eller okej, omvandla) energin på det bästa sättet, nämligen: Träna! Dansa! =)

Hus eller gata;)

Jag visste inte att jag inte pallade mer än 5 timmars dans i streck. Jag visste inte att house var SÅ roligt. Jag visste inte att det finns en riktig "gay-dansstil" som t.o.m har ett namn.

Jag visste att jag älskar att svettig stå i en trång sal och se mig själv och alla andra
i  en spegel, göra precis samma rörelser, samtidigt.... så att man får rysningar. 

Jag har insett att jag måste få i mig min dagliga dos dans för att bli fullständig. Min julklapp till migsjälv får nog allt bli en kurs i ballett, eller jazz, eller house, eller stepp, eller lindyhop... ja ni fattar!


5% civilingenjör

Det är vad vi är! Inte för att det glädjer mig att det bara är 95% kvar av min skoltid, men de direkta följderna av att vara färdig till 5% är desto bättre. Total frihet. Just denna helg går jag rent teknikst sett inte i skolan... Två kurser är from idag slut och nästa två har inte börjat förrän på måndag. Yiieehooo!!!

Först kom ingenting sen kom ingenting

Efter en hejdundrande tentafest i fredags har den här helgen gått ut på att göra ingenting. Men för att citera Gunnar Berg: " Ingenting och noll är inte samma sak!" och vidare är ingenting≠att vara sysslolös. Ingenting innebär nämligen följande: ta sovmorgon, gå höstpromenad, städa sitt rum (ta-bort-damm-städning t.o.m), laga pizza, se på film (eller se på Jude Law snarare), äta tacos med tjejerna, tvätta (för första gången ... oj, nu skäms jag allt lite:P, men Mamma tvättar ju så bra!), springa, plugga sten och äta glass.

Ja detta mina damer och herrar är vad jag kallar att göra ingenting. En efterlängtad sysselsättning, tro det eller ej.

Snuffigt värreMan sniffar lite fluff. Fortsätter med flaff. Går över till slaff. Fluffar fliff, fliffar floff, flaffar fleff... Till slut är allt ett enda stort snuff!!!
Ett härligt sådant!


Haha=)

Lilla MollanAldrig har jag känt någon annan med så totalt obefintlig ondska i sig. Ren godhet rakt igenom. Min Mollan! Ibland vill jag bara så gärna att hon ska finnas här och värma mig som bara hon kunde.

En sak mindre att klara av innan jag dör

Näst intill skandal skulle man kunna säga att det är, att jag, det största glass-fanet jag känner, aldrig smakat "glassen alla pratar om". Det är så lätt att bara säga: sån ska jag smaka, det ska jag göra, allt ska jag testa, bla, bla, bla...
Jamen se till och gör allt det då för jösse namn!! För rätt som det är vaknar man upp en morgon och är dödens död, och upptäcker att man missat massa godsaker som livet har att erbjuda;)


Lagom smält, krämig, och med kakdeg i... det är man väl värd efter sin första tenta!? Jag vill prova ALLA smakerna. (Oj, nu blir jag visst tvungen att göra det också:P) En smak efter varje avklarad tenta kanske? Hm, låter som en alldeles förträfflig tradition!


13

Gick det bra? 

Ja, jag kan ju i alla fall säga att längre än vad vi kom på EM 2008 lär vi aldrig komma, så vida vi inte klär av oss kläderna, hets-slänger med håret eller börjar dansa som stela och argsinta militärer. Men lugn, ba lugn... dettta kommer icke ske. Hedern skall behållas!

Så med tanke på detta kan vi ju inte vara annat än nöjda!!

Kossor, möss, otroliga danskar, dansgolv i ALLA  världens färger, idioter, dödaste staden någonsin, världens (eller tja, åtminstone Nordens) bästa dansgrupp... allt detta kan man finna i danska Kalundborg. Tro det eller ej!


BÄSTASTE!


Vad små vita isbjörnar gör när ingen ser

Ullig, gullig, vit och mjuk... Tss! Det där är bara en ytlig förklädnad. Det har jag minnsann bevis på. Så fort de blir lämnade ensamma så...

Men att de verkligen kan springa iväg och gömma sig, när man ska åka hem från exempelvis en exkursion, det hade jag ändå inte kunnat tro.

Igår kom han tillbaka i ett kuvert på posten=)

(några veckor gammalt inlägg)

Ta mig till dans!!

Oj vad det känns! Känns... och hela min kropp skriker efter det. DANSA DANSA!!! Vill leka dans, andas dans, leva dans men framför allt träna dans. Det är en liten bit som saknas för att jag ska känna mig fulländad och nöjd: D-A-N-C-E...

Detta är i högsta grad märkbart. Går igång på lite fåniga friskis&svettis-hopp-och-klapp. Männsikor som rör sig likadant samtidigt till musik. Vad är det som är så speciellt med det? Dock är nån tramsjympa inte på långa vägar tillräckligt för att stilla mina behov. I need some more.

Som tur är kommer denna helg som en räddande ängel. 4 dagars intensiv dans=) Go EM! Det ska nog, om inte bota mig, i alla fall lindra tillfälligt.


Mera Tove på trägolv tack!

Ruta ett

Om tiden fram till jul skulle vara ett spel, ett sånt spel där man kommer i mål och vinner genom att ta sig fram steg för steg, så skulle ju julafton såklart vara målet. Och om det nu var så här, att tiden var ett spel, så har vi nu börjat spela och står på ruta ett. För i fruktdisken finns det fullt av små gula underbara solar. Merry Christmas to you!

Clementiner är generellt sett lättare att skala än apelsiner.

Dagarna som försvann

Vart tog dagarna vägen? Det är inte bara det att dagarna faktiskt bara svävar förbi och försvinner i en rasande fart. Utan själva innebörden av dagarna har på nåt sätt försvunnit. Nu för tiden är en fredag lika mycket onsdag som fredag. På tisdag är det fest. Och onsdagnatt är den nya pannkaksdagen. Det är inte omöjligt att en torsdag är mer helg än en söndag. I alla fall ibland. Det varierar.

Men just denna veckan är allt i sin normala ordning. Ikväll är det VERKLIGEN helg. Efter flera sena pluggkvällar och den första matte-duggan senare denna regniga fredag tänker jag ta ledigt! För en dag eller två:)

RSS 2.0