Lyckan är som solen gul


Ibland finns den alldeles precis utanför ytterdörren!

När man är hemma...

... får man sån god som man aldrig orkar/lyckas göra av/till sig själv. Sån mat man inte kan sluta ta mer av.
... upptäcker man att kattungar kan vara så otroligt och irriternade jobbiga hur söta de än är.
... får man en tablettask av sin mamma (bra plugg-motivation).
... kan man dansa med sin lillasyster.
... kommer man på att åt vilket håll man än åker kommer man hem. Antingen hem hem eller hem dit man bor (och vill bo!) Bra va!?

Precis som i femman!

I tre dagar har våran 70 pers stora, bästaste klass varit på exkursion. En riktig klassresa! Och jag ska säga er att alla blir precis lika fnattiga och nippriga som man blev på mellanstadiet när klassen for iväg på klassresa. Det är en känsla så bra som genast infinner sig. Och alla som redan innan är kompisar blir det ännu mer så fort bussen rullar iväg. Ja... precis som i femman! Även om man (som tur är måste jag väl säga) busar på andra sätt och leker andra lekar nu för tiden ;)


Jag är så glad


För att jag har glömt det man ska glömma.
Och kommit på det man ska komma på.
Helt enkelt!

Nej, jag har faktiskt inte tid

Kära blogg! (och alla ni andra)... Jag vill bara göra er medvetna om att jag inte glömt er. Det är bara det att tiden hela tiden tar slut och så blir det natt. Varenda dag! Men jag tror det stämmer som man säger: tiden går snabbt när man har roligt =D Det verkar vara en alldeles utomordentligt rimlig förklaring!


"Överallt"

Översätt det till engelska och ni får det ordet som jag inte har för avsikt att införskaffa. "På heder och samvete" har jag tidigare mycket bestämt lovat... vilket jag inte längre vet om jag till 100 % kan garantera. Det har tydligen visat sig att jag har haft fel om så mycket annat, och då inte minst nollningen som inte alls inte varit kul! KUL var ordet! =D Vilket också resten av det mesta nu för tiden har överraskat mig med att vara. Så tyvärr... jag vet inte hur länge jag kommer hålla mitt ord.

Otur i cyklar

Betyder det tur i kärlek? Eller vad? För det MÅSTE ju betyda någon slags tur i någonting annat ju. Jag väntar...
För för mig och cyklarna går det inget vidare. Jag är nu inne på min 3:e cykel här i Uppsala. Eller ja... min och min... det är nog att tala osanning. Det är tur att man har fått så snälla kompisar=)

And it gives me satisfaction



Inte förrän man blir påmind om vad man saknat kommer man ihåg att man nånsin saknat det. Precis så var det med mig och matten:) Och vid återseendet kommer allt tillbaka. Fråga mig inte varför... men det känns SÅ bra, och rätt och (hittills i alla fall) roligt med x, y, Σ, 2!, 3³, 89 och √125. De är som gamla (och nya) vänner.

Fast kul≠lätt, ska jag säga! Kan ni därför föreställa er känslan när ett problem som varat i ca 30-40 min plötsligt löser sig och man ser lösningar med logik? Förmodligen inte. Men jag kan tala om att lycka, om än i liten skala, infinner sig!

Efter två typiskt bra veckor!



Okej! Det VAR visst kul med recce-mottagning!!! Nej, "kul" känns inte tillräckligt för att beskriva! Jag vill vara recce resten av mitt liv! =D


Vill såklart göra DIPPEN för: WB (vi är bäst, bättre än o vara med en häst ;P), grymmaste rekå, sötaste faddrar, snällaste fadderkå och ALLA små reccar!!!


Kunskap om livet

 
          Ett samvete                               Blod                           Just dance!

I snart två veckor har jag nu bott i denna anrika och kunskapsrika universitetsstad. Och även om jag inte hade min första föreläsning förrän igår så har jag lärt mig så sjukt mycket saker som är typiskt bra att veta. Bland annat att:

- Ett samvete med fördel ska hänga runt halsen, bestå av orange papp och vara format som en oval med en fjång på.
- Att leka på rasterna inte enbart hör lågstadiet till. Nej, nej... =D
- De allra flesta reccar/nollor är äkta, men det finns de som är FEJK!
- Skratta är som allra roligast när man inte får;)
- En fin cykel är en kass idé i Uppsala då den med största sannolikhet inte kommer finnas kvar någon längre tid (nästan 7 dagar fick jag behålla min Svea)
- Att föräldrar är bra att ha trots det drygt tio mil långa avståndet...
- ... men att man faktiskt klarar förvånande mycket alldeles själv, typ höja cykelsadeln;)
- Rött vin+Fanta≈Sangria(!)
- Att träffa okända människor tvingar en att vara glad fast man inte är det, och då blir man det, och det är mycket bättre (dessutom bli de okända människorna snabbt kända, vilket är ännu roligare!)
- Det oåtkomliga är vad man allra helst vill ha... eller hur Ylva? (bara skoja :P)
- Att en låt faktiskt KAN göra en alldeles galet glad trots att den spelats närmare 100 gånger (och jag menar det) de två senaste veckorna.
- Man måste försöka styra över sitt eget liv och inte tillåta andra göra det.
- Man kan ändra inställning helt och hållet (för ett antal veckor sen blev jag äcklad bara av tanken på de konstiga figurer i cape som skulle välkomna oss reccar på skolan, samma filurer som jag idag måste erkänna att jag kommer sakna att stå upp för och ha lekande, sjungande och dansande omkring mig).
- Lingon är blod som samlats i ett bär!

Det kommer bli en lång kall vinter

Lång: O ja, den har redan börjat.
Kall: Yes, sommaren är defenitivt slut, vilket innebär ca 8 månader framåt av frysande och huttrande.

Ni får ursäkta mig om jag låter negativ. Jag vill inte, men kan tyvärr inte hejda mig själv. Vet inte varför det känns så himlans kallt. Och tomt. Kanske är det den förståeliga tröttheten efter första veckans festande och lekande, kanske är det något helt annat...

Jag har i alla fall idag inhandlat oboy. Kände att det var det absolut mest livsnödvändiga livsmedlet just nu. 

RSS 2.0