Slöseri. Eller?

Det är mycket pengar som jag just har lagt ut för min kurslitteratur. Tänk att man kan ta så mycket betalt för böcker, en samling papperssidor. 
Jag vet att jag är lat och att det är jag själv som får ta straffet. Men jag har en massa "bra" orsaker till att jag inte letat rätt på billigare alternativ. Jag är ju trots allt nybörjare på det här med högskolan, och det skulle ta sån tid att sitta och jämföra priser och ringa runt, och dessutom börjar det bli ganska bråttom nu.

När jag gjort av med mycket pengar brukar jag ofta drabbas av en lätt ångest. Men så kom jag nyss på att det här är ju helt rätt sak att spendera pengar på. Kunskap för livet liksom! Annars hade jag säkert bara köpt onödiga saker för pengarna. Ja, för saker är himla onödiga. Att bara köpa och köpa hela tiden, att ständigt konsumera... det blir inte världen bättre av. Utbildning däremot, det behövs om vi ska hålla den här planeten vid liv.

Så vad jag har gjort är inget annat än en riktig investering!

Sommarens sista...

image62

...SUCK! Nu är det inte mycket kvar. Jag tror redan att det är höst. Det känns liksom i luften. Jag skulle lätt kunna ta en sommar till nu på en gång, den här var alldeles för kort!! Jag vill inte att det ska bli mörkt och kallt igen. Och jag vet inte om jag riktigt ser fram emot den här hösten...

På sommaren är allt så lätt. Lätt som en plätt och man blir glad!

Back to school

Se där! Jag som aldrig skulle plugga på mdh. Nu är jag där ändå (dock bara detta halvår). I 3 dagar har jag varit student nu igen. Det känns mycket bra. Kanske mest själva känslan av att ha en skola som man måste gå till, och plugg man måste göra när man kommer hem. Det känns så rätt, för jag är ju verkligen en student och inget annat. Fast jag har börjat fundera på varför jag bestämde mig för att läsa just engelska. Det är ju trot allt mitt "hat-ämne" och det som jag är sämst i. Det var ju inte särskilt snällt mot mig själv när jag sökte kursen. Men jag antar att det är "bra", och dessutom verkar det kul (bara jag får koll på alla tusen saker runt omkring högskolan).

Idag har det varit 50-årsfest för Pappa. Släkt och vänner på altanen hela dagen. Roligt:) Förutom att äta och leka kurragömma med Vilma och Anton har jag suttit med de vuxna och pratat/lyssnat. Det är alltid kul. Särskilt när de blir lite halv-fulla, hehe... Jag tycker om att umgås med mina släktingar och Mammas och Pappas kompisar, så nu ska jag gå ut till dem igen!


Fullt ös medvetslös!!

Med träning hela veckan till dans-showen, premiär för "Barcelona -the movie" och mental förberedelse inför skolstarten nästa vecka. Puh...

I Fredags var det dags för Grappa igen med tjejerna. Efteråt mc-glass vilket börjar bli tradition. Typiskt bara att jag kommit in i en tråkig period när jag inte njuter  av någonting (ätbart alltså) :( Men trots det blev det en kul kväll tack vare trevligt sällskap och Annikas bedrift att få i sig 2 pizzor. Den tjejen vet hur man äter!


Igår var jag med Whiplash hela dagen. Vi tränade, åt och dansade salsa med let´s movare. Okej, vi skrattade lite också. Klockan 7 var det dags för uppvisning. Vi var nervösa för att det inte skulle komma någon publik. Helt i onödan. Framför ett ganska så fullproppat strömsholmen gick vi upp på scenen. I nästan 10 (alldeles för snabba) minuter fick jag njuta. Av det bästa jag vet. Och ruset, kicken, efteråt, den är det inte mycket som slår. Ett härligt tillsånd. Och mycket intensivt :) 
På kvällen hamnade vi på något vis på Corner. Corner ger lätt ångest. Särskilt när det är å-fest. Det var kul förr. Inte lika kul nu. Och alla som säger att det beror på ålder har fel! Mycket bättre var det i alla fall i Bellas mysiga rum med kladdkaka och grädde tillsammans med världens bästa kompisar.
  
Idag hade jag och Yllet en lång arbetsdag. Vi är numera ica-poliser. Vårat uppdrag är att kontrollera leg-kontroller på ett antal ica-butiker i Mälardalen. Vi kom fram till följande:
- Det finns många små hålor i Södermanland.
- Det krävs lika mycket av kartläsaren som av bilföraren.
- Kassörer vill se leg när man köper cigaretter. Med folköl däremot är det inte så noga. 
Grattis till Marifred och Strängnäs som klarade sig! Övriga butiker blev underkända. Imorron väntar ännu en dag men bilåkande och ölköpande.

Summerdays

Måste först tacka mina kära vänner Fisen och Prinsessan (och Grisbollen) för en mycket rolig "födelsedag" förra helgen. Jag älskar att äta med er! Picknick i Skjulsta och så Grappapizza. Fungi såklart. Mätta och belåtna gav vi oss sedan ut på stan med sällskap av kusin Annika, och hade förfest i Karros bil med efterföljande utgång på Raw, tillsammans med The Ark. En riktigt lyckad dag.


Sen bar det iväg på semester med familjen. Tre dagar i Malmö och två i Göteborg. Eller kvällar snarare, eftersom dagarna tillbringades först på stranden i Skanör och sen på klipporna på Marstrand. Äntligen sol! Och det var faktiskt toppenväder hela veckan:)  Bara sköna dagar med glass och bad.
image55

Ursäkta mig att jag slutar så här, men jag är så irriterad och måste få beklaga mig lite. Det är den här lördagen det gäller. Whiplash hade fått ett jobb och skulle dansa på Årbyfestivalen. Okej... så vi tränade i ganska många timmar (dö-svettigt) och fixade ett nummer. Så kom vi dit, fick vänta i en halvtimma, och så visade det sig att vi inte kunde dansa p.g.a några sablans kablar. Ingen musik=ingen dansen. Bortslösad kväll känns det som. Till på köpet blev det punka på bilen så Pappa Bildoktorn fick komma. Därför måste jag göra lite reklam för oss, nästa lördag kl 19 på Strömsholmen då vi dansar på Å-festen. Hopppas det går bättre då. Kom dit vettja ;D

Bounce, svett & lyckotårar

En hel vecka, 2 klasser om dan, med Bouncarna. Så skulle jag gärna ha det lite oftare. Om man vill att tiden ska gå fort ska man åka på Summercamp. Gå upp tidigt, tåg till Stockholm, dansa, tåg hem, äta och sova. Nice! Skönt att träna igen, en riktig chockstart dessutom. Svetten verkligen dropppar efter uppvämningen. Det är så det ska vara!
Sista kvällen var det Aftercamp och alla grupper visade sina danser. Shit vad bra Bounce är. För min del gick det dock inte SÅ bra. Bättre gick det på klasserna, särskilt på 2 av dem. Man vill bara köra igen och igen för det är så HIMLA kul! Den kicken man får då är värd många timmars jobbigt slit. Och efteråt går man bara omkring och ler :)


RSS 2.0