Do do-do-do do do do do do do do do do do do do do do!!!

Oh my God! Sitter och tittar på em-film... Shit vad vi håller på! Tar skratt aldrig slut? INTE när vi är tillsammans, och har the time of our lives=)


En gungig båt och ett tak... sen är kvällen fixad! 

Pirr i magen

Att vara nervös är ingen vidare behaglig känsla. Fast jag har fått för mig att den är väldigt bra och nyttig att ha då och då. För man måste våga trotsa sig själv med sånt som kanske skrämmer en för att komma nån vart. Fast nu går jag omkring och är nervös över jag-vet-inte-vad. Och det kan ju tyckas var lite slöseri med tid. Men orsaken visar sig väl förr eller senare. Om inte annat så när klumpen i magen försvinner i alla fall.

Jag tror för övrigt stenhårt på att mat, sömn och motion är den bästa boten mot det mesta. Det och lite sol, frisk luft och kärlek. Effektiv lindring mot både förkylning, fammlation och hjärnspöken!


Liiite av nervöset är nog resfeber=)

Vin(gar) för pengarna?

Vart tar de vägen kan man ju undra. Jag har svaret. För i exakt en månad har jag ordentligt bokfört vartenda litet öre som spenderats. Så nu vet jag (varken jag vill det eller ej) vart studiebidraget i mars gått till. En kanske (och förhoppningsvis) inte så representativ månad. Men i alla fall, så här blev fördelningen:

1. räkningar, tätt följt av:
2. kläder (bra shopping denna månad)
3. mat (den enda kategori som överraskade åt "rätt" håll)
4. utgång (inkl. förfest-material)
5. äta ute, som prioriterades lika mycket som:
6. övrigt ("nödvändiga", dvs. tråkiga saker)

Ja, det ser väl ganska okej ut. Men inte kunde jag anat att klädernas värde skulle vara dubbla matens... Eller att typ lika mycket som hälften av matens värde gick till inköp av vin... Och att äta ute för ca. 500 kr, det är väl inte vett för en student!? Jag vågar inte riktigt berätta totala summan, men liiite blev det i alla fall över;)

Beautiful green dots


Livet borde vara en musikal

Tro mig, då skulle världen vara ett paradis! Ett löjligt överdrivet lyckligt paradis. Och alla skulle vara glada!Om jag dansar in på tentan imorron, och när jag är klar tar mig ut genom att sjungande hoppa mellan folks bänkar, så vet ni åtminstone varför;)

Första vårdagen? Överenskommet!Allt som var dött väcks till liv! Det kalla onda är på väg att försvinna. Fasomvandlingar pågår för fullt och gatan var idag fin och rensopad (redan liksom!). Jorden har lyckats vrida på sig tillräckligt mycket och idag fick vi äntligen hälsa solen välkommen igen! Spritt i benen och lycko-pirr i magen. Det är ju för tusan VÅÅÅR!!!

Flingpaket start!

Under lunch-rasten upplevde vi våra barndomar i repris. Vad mycket konstigt man haft för sig. Roligt! Underbart!

nappar, pogs, addidasbyxor, cykelbyxor, mima till carola, spice girls-bilder, radioprogrammet räksallad, dumbo och tillda, pippi långstrump, familjen utter, pip-larssons, krambjörnarna, rabbitclubs, bästis-bästis-klubben, bokmärken, kapsylsamlingar, kojbyggen...

leka: hajen, robotleken, flygplan, luftballong, skola, med duplo, i sandlådan, ofelia, affärsmiddag, med stenvänner, med tassland, skärgårdsdoktorn, med ruff och dom, att det kom en krokodil i badkaret, spionera på de vuxna, med dockor i lekstugan (i timmar), att ellen var mitt barn som kidnappades av maja och det är hon som är personen som vi springer till för att få hjälp (aaaaaaaahhh! känslan när hon jagar oss)

Skulle lätt kunna rabbla tills i morgon bitti! Fantasin hade visst inga begränsningar! Herregud vad kul vi hade det=)

Kejsaren av Kina tycker inte om T

Men det gör jag!
Utmanad hit och utmanad dit... Av Maja denna gång. Och i min tur utmanar jag Ellen, Eva och Anna!

Regler: Utmana 3 personer och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga, inga påhittade ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)! Lycka till!

1. Vad heter du? Tove
2. Ett ord på fyra bokstäver: Tagg!
3. Flicknamn: Tabita
4. Pojknamn: Tedd
5. Yrke: Tandreglerare
6. Färg: Turkos
7. Klädesplagg: Tyllkjol
8. Mat: Tomtegröt
9. Sak i badrummet: Topz
10. Plats/stad: Torshälla (:s ytterkant)
11. En orsak att vara sen: Tappa cd-skivor på E20
12. Något man skriker: Tomtegröt och tulpaner!
13. Film: Tjorven och skrållan
14. Något man dricker: Tall-barrs-te
15. Band: The strokes
16. Djur: Trubbnoshörning
17. Gatunamn: Tycho Hedéns väg
18. Bil: Tucker
19. Sång: ThinnerInsnöad

Bokstavligt talat: Var det naivt att i förrgår (när vägen efter en lång tid åter antagit brun/grå färg) tro att vintern var över? Uppenbarligen! Världen är vit som i en julsaga. Igen!! Att cykla i snö är nåt helt annat än att cykla "normalt". Är kanske rent av värt ett eget ord... Snykla? Jag HATAR att snykla!

I ekosystemens förunderliga värld: Hur kan det plötsligt vara så intressant med kol och kväve och nedbryatre och öppna och slutna kretslopp? Börjar man kanske fatta, i alla fall vad man ska fatta? Ja så är det nog:) Dessutom känns det så bra när man börjar se logik, när allt man lärt sig under sin lååånga skoltid äntligen knyts samman till en härlig helhet. Riktiga aha-upplevelser!

På Håkan: Om man kan bli kär i en kändis har jag nog ramlat dit. Vill inte lyssna på nåt annat! Allt som kommer ut ur hans mun är så himla vackert. Allvarligt, jag blir alldeles darrig och knäsvag ;)


Vill=ska

Idag är jag sådär nördigt jobbig. För det är jättekul att plugga! Att samla kunskap och lära sig nya saker om sånt man inte visste! Jag vill bara veta mer, mer, mer. Att vara allmänbildad och insatt i världen ger så himla mycket (tänker jag) :) 

Ja, jag vill läsa! Men inte nog med det... Sen vill jag skriva också. Och så rita och måla.  Och sy och spela gitarr. Och träna och baka. En vilja triggar igång en ny. Värsta jobbiga seriereaktionen! Jobbig därför att tiden rusar. Om man bara kunde stoppa den...

Helst av allt skulle jag även vilja hinna med att bara gå omkring som Amelie och göra goda gärningar och känna mig nöjd och lycklig över det. Och så en sak till... RESA!!


Vill=ska. Så måste det va!


Utmaning antagen!

Lilla Eva-peva utmanade igår mig:
Gå in i den tredje bildmappen du har på din dator (välj tredje igen om du har "undermappar") och välj där den elfte bilden - lägg sen in den i bloggen och skriv en kommentar!

Nu var det så olyckligt att den tredje mappen i min dator var så fattig att den inte ens innehöll 11 bilder. Men man gör väl det bästa av situationen. Det här är en närliggande "elva":


Vad ni ser här är en 19-årig tjej vid namn Tove som (efter en dunder-picknick samt hets av s.k kompisar;)) just förtärt 1/2 kladdkaka på den rekordartade tiden 3 min! Vad får man för det då? Jo! Man får 100 kr (och en fortsatt dag i illamåendets tecken) :P

Med nyhetsmorgon och Simon & Garfunkel
Det finns ingenstans där det är så skönt att sova som hemma. Hos Mammi och Pappi:) Man sover så mycket effektivare. Djupare kanske det heter.
Och det finns ingenstans där det är lika gott med frukost heller för den delen!


Rehab

Det känns som att ha kommit hem från en veckas festival. Eller en lång lång semester. Men nej, nej! Det är bara mitt vardagsliv:P Trött som en mört och sliten som en trasig sko känner jag mig. Och jag insåg till slut att enda boten var att åka hem hem. Den här helgen ska inget få locka mig till att inte ta det jävligt lugnt! Fredag, lördag, söndag ska gå ut på att inte göra "någonting".


Lika aktiv som en sån här ska jag vara!

Hårt liv

Jag är så TRÖTT!!! Jag är så förbaskat trött på snö & slask & cyklar & halsont & förkylning & smärta & tankar & slit & fläng & stress & press & humörsvängningar & längtan & korridorer & 3 st osthyvlar som är spårlöst försvunna & dagar som inte räcker till... men mest av allt är jag trött på att vara så trött!


Livet ska vara som för en liten bebis-Vincent, en sommardag.

Shoppinghysteri


När man tänker efter är det kanske inte så konstigt ändå... att en kollektiv depp-och-ångest-period följs av en kollektiv hets-shopping-period. Köpa köpa köpa! Folk kan plötsligt inte hålla sig borta från stan!

Idag tog jag helledigt och har glidit omkring på stan med min oliv-kusin:) Har betett mig som en usel fattig student! Jeans-leggings, randig T-shirt, örhängen, strumpbyxor, en fickspegel med glassar på (som verkligen skrek KÖP MIG!) och två fika... ja, och detta var bara idag.

Fast för att citera Tabita: tjejerna måste ju också götta och unna sig ibland;) Fast nu får det nog råda köpstopp ett tag igen. Måste spara lite kosing, för om exakt en månad ska jag till Barca<3

Kär i en ängel

Med en röst som känns så det gör ont i hela kroppen!

Borde det inte vara varje flickas rättighet!? En egen Håkan...


Egenvållat?

Nu är det nästan en månad som jag dratt omkring på denna seeega "sjukdom". Hallå immunförsvar! Vad sysslar du med? Sluta dega, aktivera dig!

Fast jag måste vara ärlig och erkänna att jag inte riktigt är försvaret rättvist. Låter det jobba lite i motvind. Att flänga omkring på cykel t.ex. kanske inte är det optimala när man är invaderad av virus. För att inte tala om träning... om man bara kunde hålla sig borta några dagar extra:S Och så finns det ju andra saker som man borde hålla sig ifrån. Mmm, om man hade sån diciplin... Om det bara inte hade varit det veckorna gått ut på, ljuspunkterna i tillvaron, livet helt enkelt :P


RSS 2.0